De kracht van Incasseren !

Uw klant betaalt niet

Het aantal wanbetalers in het bedrijfsleven is toegenomen. Dat kan vervelende consequenties hebben voor toeleveranciers.

Elke zelfstandig ondernemer krijgt er mee te maken: klanten die te laat of niet betalen. Onbetaalde facturen vreten tijd, geld en energie. Hoge uitstaande bedragen drukken flink op de liquiditeit van uw bedrijf. U moet zelf ook rekeningen en vaste lasten betalen. Het principe ‘boter bij de vis’ werkt in veel gevallen niet meer maar een betalingsafspraak is en blijft een afspraak. 

Zakendoen in deze tijd en twijfel trekken bij een slechte betalingsmoraal van uw opdrachtgever is helaas aan de orde van de dag. Ondanks uw zakelijke kracht en instinct kunt u soms de plank misslaan als het gaat om betalingsvertrouwen van uw opdrachtgever. 

Een schuldenaar die niet betaalt ondanks het versturen van meerdere herinneringen is altijd vervelend. U wilt de verstandhouding met uw klant niet ondermijnen, u heeft echter wel een dienst of product geleverd waar u een vergoeding voor behoort te krijgen. Regio Incasso helpt u graag met een duidelijk incassobeleid, zodat u weer verder kunt met wat u het beste doet: ondernemen. 

Of u nu slechts één keer een incassobureau nodig heeft of meerdere keren per jaar: Regio Incasso staat graag tot uw dienst met maatwerk en eerlijk advies.

Minnelijke incasso

Uit de praktijk blijkt dat enkel het versturen van een brief niet genoeg is om een wanbetaler alsnog te laten betalen. Een persoonlijke benadering van uw klanten is daarom onze uitgangspositie. Regio Incasso houdt een proactieve dossier benadering aan door telefonisch betaalafspraken met uw klant te maken. Daarbij geldt dat wij volgens het afspraak is afspraak principe werken en dat volgen wij zeer strikt op. 

Een voorbeeld: we zijn met uw klant overeengekomen dat hij het openstaande bedrag op 10 september zou voldoen. Indien de betaling op 7 september nog niet binnen is, versturen we nogmaals een herinnering van deze afspraak om aan te geven dat de betalingstermijn bijna verstreken is. Vorderingen worden vaak op deze wijze alsnog betaald. De afdracht van gelden verrichten wij binnen 48 uur. Dat is met name handig als de schuldenaar in termijnen betaalt.

Gerechtelijke incasso

Mocht uw klant na de minnelijke incasso alsnog niet betalen, dan kunnen wij u ook bij een gerechtelijk incassotraject begeleiden. Een groot voordeel van Regio Incasso is dat wij u precies voor kunnen rekenen hoeveel de kosten bedragen tot achter de komma om te starten met de gerechtelijke incasso. U bepaalt dan zelf of u doorgaat met het gerechtelijke traject of niet. Pas na uw goedkeuring gaan wij voor u aan de slag. Bent u al klant bij Regio Incasso, dan profiteert u van een collectieve korting die wij zijn overeengekomen met de gerechtsdeurwaarder. 

Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen achteraf te staan.


Heeft u een vordering maar u bent nog geen klant bij Regio Incasso? Neem dan nu contact met ons op...... 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram